АРНО објавува повик за вклучување на волонтер/ка.

ПРОФИЛ:

–          Желба за стекнување на ново знаење
–          Љубопитност
–          Проактивност
–          Желба за патувања, соработки и вмрежувања
–          Интерес за користење интернет и социјални мрежи
–          Познавање на работата на АРНО, како и на граѓанскиот сектор во земјата
–          Споделени вредности со АРНО (види Етички кодекс)
–          Одлично познавање на македонски и англиски јазик, познавање на албански јазик ќе се смета за предност  

ОДГОВОРНОСТИ:

–         Учество на настани
–         Логистика на настани
–         Вклучување во тековни проекти
–         Логистика во канцеларија
–         Креирање и објавување содржини на социјални мрежи и вебстраници (во координација со проектен тим)
–         Визуелно презентирање на содржини во форма на инфографици, постери и банери, менаџирање Вордпрес и други алатки за креирање дигитални содржини
–         Други активности

Период на волонтирање: 18 март – 18 јули
Локација на волонтирање: Скопје, канцеларија во градски ѕид со хипстерски вајб (и ако има + патувања)
Волонтерски надомест: 100 усд месечно
Начин на пријавување: Вашето CV и кратко мотивациско писмо (зошто сакам да волонтирам во АРНО) испратете го на  arno.mkd@gmail.com со назнака ПРИЈАВА за ВОЛОНТЕР/KA, најдоцна до 10-ти март 2020 год, 16 часот.