Trajnimi i dytë i projektit “Studentët Sot – Sipërmarrës të Përgjegjshëm Nesër” u zhvillua në periudhën 02-07.05.2017 në Rijeka-Kroaci. Qëllimi i këtij trajnimi ishte të ofrojë njohuri të reja dhe për të krijuar hapësirë ​​për mësim për nxënësit që tashmë kishte krijuar një kompani virtuale të studentëve dhe t’u ofrojë atyre mundësinë për të praktikuar aftësitë reale që janë të përdorshme në sektorin e biznesit. Në dy ditët e para, studentët konfirmuan njohuritë teorike rreth CSR dhe PS dhe prezantuan bizneset e tyre (që i krijuan studentët). Gjatë trajnimit janë bërë disa vizita në kompanitë e suksesshme praktikojnë CSR, dhe preptrijatija sociale: studentët vizituan organzicija vendore “Street Lights” – një revistë shitur pastrehë, ES “Nikola Tesla” veprimtari ekonomike kryesor – prodhon dhe shet magnet bëra nga studentët (duke përfshirë magnet përshkruan Balthasar nga kartonave të njëjtë), Croatian Poëer Company Kombëtare (HEP) dhe ka mbajtur një seminar për aktivitetet e tyre të CSR, komuna e Rijekës që bëri një prezantim mbi startups dhe të ndajnë një pasqyrë të shkurtër të ekonomisë së rajonit, bashkësisë maqedonase në Rijeka i cili bëri një prezantim në lidhje me organizimin e tyre jofitimprurëse.