Më 03.11.2017 në shkollën e mesme ushqimore ShMQSh “Lazar Tanev” u mbajt ngjarja “Coolinari AFTERËORK”si rezultat i Çmimit të Pjesëmarrjes së të Rinjve të USAID-it në kuadër të Projektit të Pjesëmarrjes Qytetare, që u prit nga shefi ynë Antonio Gjorgjievski.

 

 

Një pjesë e fondeve të marra përmes shpërblimit, kuzhinieri Antonio mbajti një seminar për nxënësit e shkollave të mesme – kuzhinier së bashku me shefin profesional Mare Janevska, ku kuzhinierët e rinj studiuan teknika të reja gatimi dhe përgatitën specialitete.

 

Pas trajnimit të mbajtur nga shefi Mare Janevska, u ndoq një përgatitje grupi ushqimesh, e cila u provua më vonë nga të ftuarit që vizituan këtë ngjarje.

Dreka special e Lyrës (Lyra Special Dinner Party) me Shefin Antonio Gjorgjievski

Më 7 shtator 2017, hotel Lyra dhe Coolinari organizuan një darkë me specialitete të detit. Shefi ynë Antonio Gjorgjievski përgatiti specialitete të veçanta detare për mysafirët e veçantë në gjelltoren Lyra. Ndihmësit e tij ishin kuzhinierë: Simona Ilkovska, Daniela Lazarevska, Kuzman Aceski dhe Emilija Simeska.

Së bashku ata pregatitën një menu të shishme e cila në fund të ditës u orit me një duartrokitje të madhe.

 

Soeciall dinner party меnu:

Pjatë e ftohtë: Sallat ekzotike

Parangrënje të nxehtë- Kallamar I mbushur

Pjata kryesore – Oktopod

Ëmbëlsirë- “Mousse” me fruta