Trajnimi i parë i projektit “Studentët e sot-Sipërmarrës të Përgjegjshëm nesër” u zhvillua më 20-25.02.2017 në Bruksel, Belgjikë.

Organizatori i trajnimit “ARNO” së bashku me organizatorin e trajnimit “Out of the Box International”, realizoi axhendën pesë ditore për 26 nxënës të rinj të shkollave të mesme që mësuan për përgjegjësinë sociale të korporatave (CSR), sipërmarrjen sociale (PS), filantropinë dhe morën mjaftë aftësi.

 

Qëllimi i këtij trajnimi ishte të motivonte studentët të mendonin si sipërmarrës të përgjegjshëm në të ardhmen. Në dy ditët e para, studentët njihen teorikisht me konceptet e CSR-së dhe PS, pastaj më 22 dhe 23 shkurt, ata vizituan disa kompani të suksesshme të praktikuar CSR dhe ndërmarrjet shoqërore në Bruksel. Kjo i lejoi studentët për të parë shembuj të jetës reale dhe të mësojnë në vend, dhe jo më pak se, por në kryeqytetin e Evropës-Bruksel. Gjatë qëndrimit të tij në Bruksel, studentët vizituan Parlamentariumot, ku kanë mësuar më shumë për historinë e Bashkimit Evropian.

Pas trajnimit, studentët, të mentoruar nga profesorët e tyre, mbajtën punëtori në shkollat e tyre.