MË 8 QERSHOR 2017 Në Suli An,

Më 8 qershor 2017 në Suli An, Pazari i Vjetër i Shkupit u zhvillua ngjarja për dhënien e Çmimit të Pjesëmarrjes së Rinisë, projekti i USAID-it.

Çmimi për Pjesëmarrjen e të Rinjve u dha njohje personave të rinj, meshkuj, femra dhe grupeve informale të të rinjve të cilët kanë treguar kreativitet ose inovacion të veçantë dhe kanë arritur rezultate reale në përmirësimin e komunitetit ose shoqërisë.

Projekti i Pjesëmarrjes së Qytetarëve të USAID-it ka fituar 3 çmime, 2 në kategorinë e të rinjve individualë dhe 1 në kategorinë e grupit joformal të të rinjve.

Një nga shpërblimet për pjesëmarrjen e të rinjve përfundoi në duart e Antonio Gjorgjievskit – koordinatorin tonë të projektit “Coolinari”.

 

Çmimi amerikan prej 1,500 dollarë u përdor nga Antonio për të ndjekur një kurs në gjuhën angleze, për të blerë pajisje profesionale и за градење на кулинарските и активистички вештини на другите ученици готвачи од училиштето.

 

Ne jemi krenar për Antonion, por edhe për studentët të cilët për këtë rast – për dhënien e çmimit në mënyrë të pavarur përgatiten ushqim të shijshëm dhe krijues.

 

Projekti Coolinari 2.0 është një projekt i Shoqatës për Inovacionin Social “ARNO”, i cili synon të promovojë sipërmarrjen sociale dhe të theksojë rëndësinë e arsimit dhe aftësimit profesional për reduktimin e papunësisë së të rinjve në Maqedoni.

NE 2016

Ajo me paratë e fituara nga çmimi „Social impact Aëard“  organizoj “Orë gatimi”. Orët e gatimit u vizituan nga klientët që blenë kupona për të mësuar se si të gatuajnë recepte të ndryshme nga kuzhinierë professional.

Në fazën e ardhshme, fitimet nga klasat e gatimit u riinvestuan në nxënësit e gatimit përmes trajnimeve, takimeve motivuese me kuzhinier profesional, etj.

Në 2017- Kuzhinierët e ardhshëm u takun me Petar Shokarovski (një programues dhe kuzhinier modern i njohur për blogjet e tij),  prej të cilit mësuan e si tëbëjn “blogging” për ushqime. Kuzhinierët e rinj gjithashtu morën pjesë në një seminar, për të mësuar se sit ë shenojn një biografi të shkurtër dhe morrën fotografi profesionale për CV-n të bëra nga Darko Moraitov për të gjetur punë më lehtë.

Kuzhinierët e rinj gjithashtu morën pjesë në një seminar të shkurtër të shkrimit të biogapisë dhe morën CV të dedikuara nga Darko Moraitov për gjetjen më të lehtë të punës.