Победници

Победнички македонски зелени идеи на регионално ниво:

ОД 2015-та кога АРНО почнува со администрирање на натпреварот на национално ниво, ги добиваме првите македонски регионални победници: прв регионален победник (Наша Добра Земја-Прва кооператива на органски потрошувачи). Во 2016-та повторно имаме македонски победник: Марта Мојсова млада архитектка која основа стартап за поправка и редизајн на стар мебел (СПИН), во 2017-та имаме двајца победници: Кристиан Шопов, еко-магионичар кој преку забава пренесува еколошки пораки (Еко илузии) и Јане Заевски кој заедно со својот тим ја основаше платформаат „Храна за сите“ преку која се продава и донира непродадена храна од угостителските објекти. Во 2019-та повторно имаме двајца регионални победници: Challenger, мобилна апликација што ги наградува сите еколошки одговорни корисници и био смарт ориз (ориз добиен преку иновативни еколошки практики).
Секој од победниците добива подршка од 10.000 долари за имплементација на зелената бизнис идеја, при што АРНО учествува во мониторинг и евалуација на процесот, и врши дополнително поврзување со други поддржувачи.

Преку овој натпревар, до 2020-та година, вкупно 60.000 долари се инвестирани во нашата земја за поддршка на зелени бизниси.

<-- wqqd9333 -->
<-- 4539333 --> <-- 4539333 --> <-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- wqqd9333 --><-- 4539333 -->
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
<-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 -->