Idetë e gjelbra fituese nga Maqedonia e Veriut,  në garat rajonale

 Që nga viti 2015, kur ARNO filloi me administrimin e garave në nivel nacional, ne patëm edhe fituesit e pare nacionalë maqedonas: fituesi i parë rajonal ( Toka jonë  e bukur-kooperativa e parë e konsumatorëve organikë). Në vitin 2016, sërisht patëm fitues nga Maqedonia: Marta Mojsova, një arkitekte e re, që krijoi një Startup për riparimin dhe ridizajnimin e mobiljeve të vjetra (SPIN). Në 2017-n, kishim dy fitues:  Kristian Shopov –Eko-magjistar , i cili përmes zbavitjes, prezenton porosi ekologjike ( Eko iluzionisti) dhe Jane Zaevski, i cili bashkë me ekipin e tij, krijoi platformën ,,Ushqim për të gjithë,, përmes së cilës, shitet dhe dhurohet ushqimi i mbetur pa u shitur nga objektet hotelerike. Në 2019-n, përsëri kishim dy fitues rajonalë: Challenger, aplikacion mobil që shpërblen të gjithë shfrytëzuesit e përgjegjshëm ekologjikë dhe orizin Bio smart ( oriz I përfituar permes praktikave inovative ekologjike)

Seicili prej fituesve, merr mbështetje prej $10 000 për implementimin e idesë së gjelbër, ku ARNO merr pjesë permes monitorimit dhe evoluimit të procesit dhe kryen ndërlidhjen e mëtejshme me mbështetësit e tjerë.

Përmes këtij konkursi, deri në vitin 2020, janë investuar në vendin tonë gjithsej $60 000 për mbështetjen e bizneseve të gjelbra.

<-- wqqd9333 -->
<-- 4539333 --> <-- 4539333 --> <-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- wqqd9333 --><-- 4539333 -->
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
<-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 -->