Социјални иновации

Нашите напори се насочени кон дизајнирање и имплементирање на нови пристапи за решавање на општествени предизвици.

Одржлив развој

Клучот за иднината е одржливиот развој. Ние мора да размислуваме дека СЕ што правиме има некакво влијание вре економијата, општеството и животната средина.

Социјално претпримеништво

Новите бизнис модели носат нови вредности. Ние ги сакаме новите дефиниции, но истовремено посочуваме и кон допропознатите : филантропија, општествена одговорност и етика во бизнисот.

Зошто АРНО?

АРНО е организација со визија, талент, енергија и ресурси. Организација која може да се смета за креативен извор на решенија за подобрување на заедницата во која живееме.Како општествено иновативна организација ние сме тука со обврска, подготвеност и способност да одговориме на социјалните проблеми.
Ние имаме организациски вредности и ставови кои промовираат и поддржуваат иновации:разбирање на комплексните општествени прашања, култура на иновации, пазарна ориентација.


Нашата мисија и визија

AРНО развива и поддржува социјална иновација преку дизајнирање на нови опции во областа на дигиталната креативност и различни социјални иницијативи, кои ги развиваат активни, независни граѓани кои дејствуваат заедно и придонесуваат кон развој на заедницата и позитивните општествени промени.

АРНО визија : Обликување на иднината преку споделување на нашите ресурси и откривање на нови пристапи.

Приказната на АРНО

Асоцијација за развој на нови опции = АРНО

АРНО е здружение за социјални иновации основано во македонскиот граѓански пејсаж со посебна мисија за развој и имплементација на социјални иновациии и промоција на нови опции и современ технолошки пристап за промена (читај:подобрување) на општеството. Во моментов функционираме како хибридна организација (граѓанска организација со економски активности).
Кога ќе ја имаме законската рамка за социјално претприемништво во Македонија, планираме да официјално да регистрираме и социјално претпријатие (спин оф-Кулинари).
Ние работиме по принцип на инспирација и препознена потреба за промена. Веруваме дека со нови интервенции и социјални иновации нашиот свет може да биде подобар.
Седиштето ни е во Скопје, но доживувајќи се себе како македонскиот глас за социјални промени и иновации, веруваме дека нашиот глас може да оддекне на регионално и интернационално ниво.
Затоа што, ние правиме добро (ЗА АРНО *) 🙂

Тим
 Нашата организација има за цел да негува разновидна работна средина која вклучува луѓе од сите етнички групи, религии, сексуални ориентации и родови идентитети кои ги делат истите вредности на меѓусебно почитување и одговорност.

ИРИНА ЈАНЕВСКА
ИРИНА ЈАНЕВСКА

Претседател/основач

Од свои 15 години осмислува и спроведува иницијативи кои се оригинални и креативни,

НИКОЛА ВОЈНОВ
НИКОЛА ВОЈНОВ

Арт директор

Иксусен и познат креативец кој во АРНО е одговорен за визуелните комуникациски продукти.

КАТЕРИНА ПАНОВА МАТОСКА
КАТЕРИНА ПАНОВА МАТОСКА

Проектен асистент

АНТОНИО ЃОРЃИЕВСКИ
АНТОНИО ЃОРЃИЕВСКИ

Проектен асистент

Млад готвач и активист, сака рецпети за подобра иднина за сите млади.

ВИКТОРИЈА КРСТЕСКА
ВИКТОРИЈА КРСТЕСКА

Соработник за ИТ

Одговорна за дигиталните решенија потребни за успешна работа на организацијата

АЊЕЗА ГОРЕНЦИ
АЊЕЗА ГОРЕНЦИ

Соработник

Ентузијастка, млада лидерка која верува во професионализам и филантропија

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s.

Swami
Swami
Designer

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s.

Swami
Swami
Designer

Поддржувачи

Партнери

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google