Ученици денес-одговорни претпримачи утре

Проектот има за цел да ги надгради постоечките програми за претприемништво во училиштата,промовирајќи ги концептите на филантропија и корпоративна општествена одговорност и учејќи ги младите за новите бизнис модели на социјални претпријатија. Во рамки на проектот ученици од предметите иновации и претприемништво од трите гимназии од Македонија (Раде Јовчевски Корчагин“-Скопје), Хрватска („Прва сушачка гимназија“-Ријека) и Литванија („Лиздеикос“-Радвилишкис) преку методот на „учење преку дејствување и правење“ формираат виртуелни ученички компании со оддел за ООП и социјални претпријатија, а воедно и мапираат компании кои имаат позитивно влијание во заедниците.

Проектот го координира Здружението за социјални иновации „АРНО“ во партнерство со училиштата од трите земја и граѓанската организација „Out of the Box“ од Белгија, и истиот е финансиран од Европската Комисија во рамки на програмата Еразмус +.

View Project
<-- wqqd9333 -->
<-- 4539333 --> <-- 4539333 --> <-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- wqqd9333 --><-- 4539333 -->
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
<-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 -->