КОМПОНЕНТА МЛАДИ-УНФПА

Во 2017 година „АРНО“ стана партнер за имплементацијата на активности во рамки на компонентата млади од годишниот план на националната канцеларија на Фондот за население на Обединетите Нации (УНФПА)

Во рамки на ова партнерство, во соработка со младинската мрежа на граѓански организации Y-PEER Македонија, се случија многу работилници за јакнење на капацитетите на младите и градење на нивните вештини за застапување, се одржа конференцијата „Млади, мир и безбедност“, се спроведе и кампањата „И мажите можат“ .
Во финалната фаза од проектот беа ангажирани консултанти за изработка на документ- ситуациона анализа „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во република Македонија: предизвици и можности“. По изработката на нацрт-документот, со цел отварање на нацонална дискусија и финализирање на документот, беше организирана средба со засегнатите страни.

<-- wqqd9333 -->
<-- 4539333 --> <-- 4539333 --> <-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- wqqd9333 --><-- 4539333 -->
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
<-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 -->