Поглед одблиску кон социјалните претпријатија (Кампања за Англија)

Како дел од работната стипендија на еден од основачите на АРНО доделена од Британската амбасада во Скопје, АРНО изработи летна кампања, која имаше за цел да ја промовира мисијата на Social Enterprise Mark-Социјално претпријатије од Обединетото Кралство.Social Enterprise Mark е социјално претпријатије кое нуди единствена меѓународна сертификација за социјални претпријатија. Social Enterprise Mark идентификува бизниси кои ги исполнуваат дефинираните критериуми за социјални претпријатија. За SE Марк можете да прочитате повеќе за на www.socialenterprisemark.org.uk

Целта на летната кампања беше преку интерактивни алатки да се промовира концептот на социјално претприемништво кај пошироката јавност во Велика Британија. По едномесечниот престој во Велика Британија во рамките SE Марк, задачата на Ирина беше да дизајнира и имплементира онлајн кампања, која ќе го привлече вниманието на луѓето и ќе ги инспирира да размислуваат на тема социјално претприемништво.Резултатот од работната пракса и блискиот контакт со извонредната работа на SE Марк беше летна кампања насловена како “Поглед одблиску кон социјалните претпријатија”.
За потребите на оваа кампања тимот на АРНО дизајнираше визуелни решенија и Фејсбук анкета, каде што корисниците имаа можност да одговорат и да освојат ваучери за патување од Travel Matters UK кое е сертифицирано социјално претпријатие од Англија.Анкетата дополнително беше интегрирана и на веб страницата на SE Марк.
Позади осмислувањето и брендирањето на кампањата стои името на Никола Војнов-член на АРНО.

 

<-- wqqd9333 -->
<-- 4539333 --> <-- 4539333 --> <-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- 4539333 -->
<-- wqqd9333 --><-- 4539333 -->
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
<-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 --> <-- wqqd9333 -->