Ekipi I Coolinarit kishte nderin të shijonte ushqimin e  përgatitur gjatë Festivalit të parë të ushqimit në Selanik, të mbajtur në CITY HALL, në Selanik (Greqi) nga 29-30 prill 2017.

Ky event u prit shumë mirë nga adhuruesit e ushqimit, si nga organizatori i ngjarjes dhe nga vendet e rajonit. Ekipi i Coolinarit shkoi në një mision, përveq se shijuan ushqimet e shijshme,  ato donin të shihnin se si një kamion ushqimi (Food Trucks) dukeshte.  Është përmes një kamioni ushqimor ku coolinari synon të promovojë sipërmarrjen sociale dhe arsimin profesional.

Në vitin 2017, ARNO u zgjodh për një nga dymbëdhjetë organizatat e mbështetura nga projekti “Përmirësimi i sipërmarrjes sociale” të zbatuar nga EPTISA, në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale të financuar nga IPA.

Projekti përbëhej nga dy komponentë. Komponenti i parë ka të bëjë me mbështetjen e drejtpërdrejtë të ndërmarrjeve të zgjedhura sociale, të cilat duhet të jenë një shembull i solidaritetit njerëzor dhe drejtësisë sociale, ndërsa ky i fundit u përqendrua në krijimin e legjislacionit dhe instrumenteve financiare që do të siguronin mbështetje për organizatat dhe do t’u mundësonte atyre të ruajnë qëndrueshmëria dhe vazhdimësia.

Brenda këtij projekti, ARNO ka marrë mbështetje të ekspertëve në zhvillimin e një plani biznesi dhe marketingu, si dhe dizajne talljeje nga një projektues grafik me përvojë për idenë e një kamioni për ushqim.

Në kuadër të promovimit, ARNO u promovua edhe në televizionin kombëtar maqedonas me një videoklip të shkurtër në të cilin Irina Janevska flet për  Food Truck.

Faleminderit për ekipin e EPTIS, sidomos për Barbara Sadovskën!